Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього генерала СБУ Наумова

Читать на русском
Колишнього генерала Служби безпеки України Андрія Наумова оголошено в міжнародний розшук Інтерполом на запит ДБР.
фото Схеми

За запитом ДБР Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього генерала СБУ Андрія Наумова, якого підозрюють у незаконному збагаченні на 3,2 млн грн.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Зеленський позбавив звання генерала СБУ Наумова і звільнив начальника Херсонської спецслужбиГлава української держави понизив у званнях двох працівників спецслужби та звільнив одного з посади начальника регіонального управління.

«За запитом Державного бюро розслідувань Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України. 26 серпня 2024 року червоне оповіщення опубліковане в обліках Генерального секретаріату Інтерполу», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що серед іншого ДБР підозрює колишнього чиновника у шахрайському заволодінні понад 3,2 млн грн під час перебування на посаді керівника державного підприємства протягом 2019-2021 років.

Ексгенерала СБУ затримали 7 червня 2022 року при спробі потрапити з Сербії до Північної Македонії у транспортному засобі, в якому було 592 000 євро, 120 000 доларів та два дорогоцінні камені.

Нагадаємо, Наумов втратив посаду начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ наприкінці липня 2021 року.

В Україні Наумову оголосили дві підозри – у привласненні, розтраті майна чи заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, і у зловживанні владою чи службовим становищем» та у шахрайстві та завданні шкоди державі у розмірі понад 3,2 млн гривень. Свою провину Наумов заперечував.

У січні 2024 року Андрій Наумов, звинувачений у відмиванні коштів, вийшов із в'язниці Сербії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: