Школам Києва дозволили перейти на очну форму навчання

Читать на русском
Київські школи зможуть розпочати навчальний рік у очному режимі, але в установах має бути гарантована наявність укриттів.
Getty Images

Рада оборони Києва визначила очну форму як основну у навчальних закладах цього навчального року. Однак школи також можуть застосовувати дистанційну та змішану форми навчання.

Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко у середу, 28 серпня.

Стало відомо, коли розпочнеться навчальний рік в українських школахКабмін на сьогоднішньому засіданні визначив початок нового 2024/2025 навчального року у спільній середній школі.

Зокрема, на засіданні розглянули питання форм та форматів освітнього процесу у навчальних закладах міста Києва у новому навчальному році.

У підсумку було прийняте рішення, що основною формою навчання для усіх закладів освіти буде очна форма. Але, в окремих випадках також можуть бути застосовані дистанційна, змішана та інші форми, передбаченими законодавством України.

У КМВА додали, що обов'язково за очної форми навчання має бути гарантована наявність укриттів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів раніше затвердив три варіанти облаштування наземних укриттів для шкіл. Тому вже до кінця року планується повернути за парти 300 тисяч учнів.

У серпні Кабмін виділив ще близько 5 млрд грн із бюджету на укриття у школах Чернігівській, Херсонській, Харківській, Сумській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій, Дніпропетровській областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: