Укренерго відмінило аварійні відключення світла, але збільшило планові

Читать на русском
Аварійні відключення 28 серпня скасовано. Але до кінця доби, порівняно з попереднім прогнозом, збільшено обсяг відключень електрики.
Фото: Pexels

В Україні скасували аварійні відключення світла, які довелося запровадити сьогодні вранці. Але до кінця дня обсяг відключень буде більшим, ніж планувалося.

Про це повідомили в Укренерго у середу, 28 серпня.

Три найбільш масовані повітряні атаки на Україну: порівнянняПорівняння трьох масованих обстрілів України – 24 лютого 2022 року, 29 грудня 2023-го та сьогодні, 26 серпня.

«З 11:00 аварійні відключення скасовані. До кінця доби порівняно з попереднім прогнозом, сьогодні збільшено обсяг заходів обмеження. У більшості регіонів діятиме три черги відключень одночасно», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, коли обленерго застосовують одну чергу графіків відключень – це 4 години обмежень на добу, дві черги – 8 годин обмежень, три черги – 12 годин обмежень, чотири черги – понад 12 годин обмежень.

Енергетики нагадали, що зараз ліквідують наслідки наймасштабнішої російської ракетної атаки, яка була здійснена 26 серпня. Також споживання тримається на високому рівні через спеку.

Нагадаємо, вранці 28 серпня екстрені відключення електроенергії запровадили у Києві, а також Київській, Одеській та Донецькій областях.

Вчора в Києві та деяких областях також діяли екстрені відключення світла, енергосистема пережила дві масштабні атаки росії поспіль.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: