ВАКС продовжив розслідування справи Коломойського про ПриватБанк

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування стосовно олігарха.
фото: УНІАН

Вищий антикорупційний суд продовжив до шести місяців розслідування справи за підозрою олігарха Ігоря Коломойського в організації заволодіння 9,2 млрд грн ПриватБанку за участі інших фігурантів.

Таке рішення 26 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання. Продовжити у кримінальному проваджені строк досудового розслідування злочинів: за ч. 5 ст. 191 КК України; за ч. 3 ст. 209 КК України; за ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України до шести місяців», – ідеться в рішенні.

За інформацією «Слово і діло», слідство продовжили орієнтовно до початку січня 2025 року, але наразі розслідування справи Коломойського зупинене у зв'язку з очікуванням відповідей на міжнародні запити. Тому перебіг строків слідства наразі не триває.

Раніше ВАКС залишив з підозрою одного з фігурантів цієї справи.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру олігарху Ігорю Коломойському в організації схеми заволодіння 9,2 млрд грн ПриватБанку, до якої долучив ще п'ятьох менеджерів установи. Схема злочину полягала у штучному створенні організованою групою зобов'язання банку виплатити одній з підконтрольних компаній понад 9,2 млрд грн за нібито зворотній викуп власних облігацій за завищеною вартістю, шляхом підробки відповідних документів.

Частина цих коштів, а саме понад 446 млн грн, була легалізована шляхом перерахування під виглядом операцій з купівлі-продажу цінних паперів на особистий рахунок Коломойського через ряд фінансових операцій з підконтрольними компаніями, та в подальшому внесені ним до статутного капіталу банку з метою виконання вимог програми фінансового оздоровлення ПриватБанку. Рештою ж коштів зловмисники розпорядились на власний розсуд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: