Суд знову продовжив запобіжний захід Коломойському

Читать на русском
Суд продовжив запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 1,9 мільярда гривень.
Фото: Суспільне

Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід для бізнесмена Ігоря Коломойського у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 1,9 мільярда гривень. Йдеться про справу ПриватБанку.

Про це 19 липня повідомила речник Офісу генпрокурора Надія Максимець, пише Укрінформ.

Коломойському обрали запобіжний захід у справі про вбивство юристаПечерський райсуд заарештував олігарха Коломойського, який і так у СІЗО з вересня 2023 року, на два місяці без права внесення застави.

Коломойський залишиться під вартою щонайменше до 2 вересня цього року.

«За клопотанням прокурорів Офісу генпрокурора 18 липня Шевченківський райсуд м. Києва продовжив до 2 вересня запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням застави в 1,9 млрд грн (розмір застави порівняно з попередньою ухвалою не змінився) відомому бізнесмену, який підозрюється у заволодінні майже 6 млрд грн найбільшого українського приватного банку», – заявила прессекретар.

Нагадаємо, Ігор Коломойський 2 вересня 2023 року отримав підозру від СБУ, БЕБ та ОГП у шахрайстві та легалізації коштів. Йшлося про легалізацію у 2013-2020 роках понад півмільярда гривень шляхом виведення їх за кордон через підконтрольні банківські установи.

Пізніше Коломойський отримав підозри ще за трьома статтями Кримінального кодексу.

У квітні суддя зменшив суму застави з 2,4 мільярда гривень до 1,96 мільярда гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: