Під час масштабної атаки рф в Україні відключалися від мережі 4 атомні блоки АЕС

Читать на русском
Під час наймасштабнішої ракетної атаки росії в понеділок в Україні відключалися від мережі 4 атомні блоки – три на Рівненській АЕС і один на Південноукраїнській.
Рівненська АЕСwikimedia/ Дьяков Володимир

Внаслідок масштабних російських обстрілів 26 серпня було порушено роботу Рівненської та Південноукраїнської атомних електростанцій. Чотири енергоблоки АЕС тимчасово відключилися від мережі.

Про це йдеться у заяві української місії при Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ).

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

Зазначається, що 26 серпня о 08:58 відключилися енергоблоки №1, 3 та 4 на Рівненській атомній станції. Крім того, о 09:05 за східноєвропейським часом енергоблоки Південноукраїнської атомної електростанції знизили потужність до сумарного рівня 1800 МВт.

Згодом вже після завершення російської атаки о 17:05 через коливання в національній енергосистемі також відключився енергоблок №3 на Южно-Українській АЕС.

Постійне представництво України попросило МАГАТЕ негайно донести цю інформацію всім членам організації.

«Російська федерація продовжує навмисно атакувати енергетичну інфраструктуру України, щоб зупинити експлуатацію атомних електростанцій, які забезпечують більшість потреб країни в електроенергії. Російські атаки становлять значний ризик для стабільної роботи ядерних установок України та безпеки мільйонів людей», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, 26 серпня росіяни атакували Україну понад 200 ракет і безпілотників. В Україні знову почали застосовувати графіки відключення світла. Наступного дня рф повторила атаку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: