Умєров закликав союзників створити «пояс безпеки» над західними регіонами України

Читать на русском
Умєров взяв участь у зустрічі глава Міноборони країн ЄС. Він наголосив на необхідності створити зону безпеки над західними областями України.
Фото: facebook.com/rustemumerov.ua

Міністр оборони України Рустем Умєров взяв участь у зустрічі глави оборонних відомств країн ЄС. У ході заходу він наголосив на необхідності створити зону безпеки над західними областями України.

Відповідний пост з'явився у Facebook-акаунті чиновника.

Скільки коштують ракети до систем ППО, які закривають небо УкраїниНа інфографіці – скільки коштують ракети до Patriot, SAMP/T та інших систем протиповітряної оборони України.

Учасники зустрічі, серед іншого, говорили про необхідність посилення нашої протиповітряної оборони.

«Наголосив на важливості створення поясу безпеки над західними регіонами України. Це питання має критичне значення для захисту нашої інфраструктури та мирного населення», – написав Умєров.

Міністр також обговорив із партнерами збільшення інвестицій в українську оборонну промисловість.

«Ми маємо власну потужну індустрію, яка потребує підтримки та співпраці з європейськими партнерами. Це сприятиме спільному зміцненню безпеки та обороноздатності Європи», – резюмував він.

Нагадаємо, у липні до України прибула чергова партія ракетно-зенітного комплексу Patriot з Німеччини. А в останній день липня до України прибула перша партія літаків F-16, які також допоможуть захистити українське небо.

Які засоби ППО вже передали чи пообіцяли Україні – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: