Обрано місто-господаря Євробачення-2025

Читать на русском
Євробачення-2025 проходитиме у третьому за чисельністю населення місті Швейцарії. Гранд-фінал відбудеться у суботу 17 травня.
Getty Images

Гранд-фінал пісенного конкурсу Євробачення-2025 відбудеться у швейцарському місті Базель.

Таке рішення ухвалили організатори конкурсу – компанія SRG SSR та Європейська спілка радіомовлення і телебачення (EBU).

Найкомфортніші для життя міста світу: яке місце у рейтингу посів КиївКиїв знову увійшов до десятки найгірших для життя міст світу. Найкомфортнішим містом, як і раніше, є Відень.

На проведення конкурсу претендували також Женева, Цюріх та Берн-Біль. Після конкурсного відбору, в ході якого кількість потенційних міст-господарів скоротилася до Базеля та Женеви, перемогу здобуло третє за чисельністю населення місто Швейцарії.

Під час ухвалення рішення розглядалися такі критерії як можливості майданчика для проведення виступів, місцева інфраструктура та можливість розміщення тисяч делегацій, уболівальників та журналістів з усього світу.

Гранд-фінал Євробачення-2025 відбудеться у суботу 17 травня, півфінали – у вівторок 13 травня та четвер 15 травня. Квитки надійдуть у продаж наприкінці року.

Нагадаємо, переможцем Євробачення-2024 у шведському місті Мальме став виконавець Nemo з піснею The Code. Після перемоги він випадково розбив нагороду просто на сцені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: