Найкомфортніші для життя міста світу: яке місце у рейтингу посів Київ

Читать на русском

Київ знову увійшов до десятки найгірших для життя міст світу. Найкомфортнішим містом, як і раніше, є Відень.
aussiedlerbote.de

Київ, як і раніше, посідає 165 місце зі 173 у рейтингу найкомфортніших для життя міст світу.

Рейтинг щороку складає The Economist Intelligence Unit на основі оцінки стабільності, сфери охорони здоров'я, культури, довкілля, освіти та інфраструктури міст.

Як повномасштабна війна вплинула на позиції України у міжнародних рейтингахЯк два роки повномасштабної війни вплинули на позиції України у ключових міжнародних рейтингах – на інфографіці.

Українська столиця отримала 44,5 бали зі 100: стабільність – 40 балів, охорона здоров'я – 41,7, культура та довкілля – 53,2, освіта – 75, інфраструктура – 26,8.

Окрім Києва, до десятки найгірших міст світу потрапили Каракас (Венесуела), Порт Морсбі (Папуа Нова Гвінея), Хараре (Зімбабве), Дака (Бангладеш), Карачі (Пакистан), Лагос (Нігерія), Алжир (Алжир), Тріполі (Лівія), Дамаск (Сирія).

Укладачі рейтингу відзначають, що Дамаск, де триває війна, є найменш придатним для життя містом у рейтингу з 2013 року. Погані результати Києва пов'язані, зокрема, з повномасштабною війною у країні.

Перша десятка найкращих для життя міст світу виглядає так: Відень (Австрія), Копенгаген (Данія), Цюріх (Швейцарія), Мельбурн (Австралія), Калгарі (Канада), Женева (Швейцарія), Сідней (Австралія), Ванкувер (Канада), Осака (Японія), Окленд (Нова Зеландія).

Відень вже третій рік поспіль завойовує титул найпридатнішого для життя міста світу.

Австрійська столиця отримала найвищі бали у чотирьох з п'яти категорій індексу, але відсутність великих спортивних заходів сприяла зниженню її показника у категорії «Культура та довкілля».

Копенгаген, Цюріх та Женева знаходяться в країнах з невеликою чисельністю населення, що, як зазначають дослідники, призводить до зниження рівня злочинності та менш завантажених доріг та систем громадського транспорту.

Загалом Західна Європа є найпридатнішим для життя регіоном. Але загальний бал регіону знизився порівняно з минулим роком через погіршення категорії стабільності на тлі протестів та зростання рівня злочинності.

Нагадаємо, Київ повернули до рейтингу найкомфортніших для життя міст у 2023 році.

Крім того, українська столиця знову включена до рейтингу найдорожчих міст світу. Яке місце Київ посів минулого року, можна прочитати тут.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: