Польща не збиватиме російські ракети і дрони над Україною – Міноборони

Читать на русском
Польські військові не збиватимуть російські ракети чи безпілотники у небі над Україною, заявив заступник міністра оборони.
Фото: Polsat News

Військовослужбовці Польщі не збиватимуть російські ракети чи безпілотники у небі над Україною.

Про це заявив заступник міністра оборони Павло Залевський, його цитує Polskie Radio 24.

Скільки коштують ракети до систем ППО, які закривають небо УкраїниНа інфографіці – скільки коштують ракети до Patriot, SAMP/T та інших систем протиповітряної оборони України.

За його словами, країни Євросоюзу та НАТО не є учасниками війни, а Варшава, зі свого боку, і так підтримує значне збільшення обороноздатності України.

«Україна має чим захиститися, вона має чим захистити свою територію, свій повітряний простір. Однак ми не розглядаємо в жодному форматі, особливо у двосторонньому форматі, те, що насправді є одним із очікувань України, а саме можливість збиття російських ракет чи безпілотників із території Польщі», – сказав чиновник.

Крім того, Варшава виступає за зняття обмежень на застосування Україною західної далекобійної зброї по цілях у росії.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявляв, що партнери могли б створити коаліцію для перехоплення ракет над Україною, рішення буде складним, проте Київ працюватиме над цим.

Раніше повідомлялося, що повітряний простір Польщі було порушено в ході російської ракетно-дронової атаки на Україну 26 серпня - в країну залетів невідомий об'єкт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: