Зеленський емоційно відреагував на удар авіабомбами росіян по Харкову

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський закликав світ дозволити бити вглиб росії, щоб вона не могла запускати авіабомби, у тому числі по Харкову.
скріншот з відео

Президент Володимир Зеленський, коментуючи сьогоднішній удар по Харкову, знову закликав партнерів надати Україні дозвіл на далекобійні удари по росії.

Про це він написав у Telegram.

За його словами, російський удар по Харкову був просто по людях, по звичайних будинках. Наразі всі служби задіяні у рятувальній операції.

«Цей удар – російської керованої авіабомби. Удар, якого не було б, якби в наших Сил оборони була здатність знищувати російську військову авіацію там, де вона базується», – заявив Зеленський.

Президент зазначив, що Україні потрібні сильні рішення партнерів, щоб зупинити російський терор.

«Це абсолютно справедлива потреба. І немає жодної раціональної причини обмежувати Україну в захисті. Нам потрібні далекобійні можливості. Нам потрібне виконання домовленостей щодо ППО для України. Це порятунок життів», – заявив Зеленський.

За словами голови Харківської ОВА, наразі відомо про 4 загиблих, серед них дівчинка 14 років. Також близько 30 людей постраждали. Дані ще можуть оновитися.

Нагадаємо, росіяни сьогодні вдарили авіабомбами по Харкову, одна з них впала на багатоповерхівку в Індустріальному районі. Там відомо про трьох загиблих. Ще одна дитина загинула на вулиці на дитячому майданчику від удару по Немишлянському району.

Вночі рф завдала авіаудару по Сумах, є постраждалі та двоє загиблих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: