Громадські ЗМI Латвії зібрали кошти на дрони для України

Читать на русском
Латвія уже замовила 50 дронів для України на кошти, які зібрали під час першого тижня акції «У думках та справах з Україною» латвійські громадські ЗМI.
Фото: Getty Images

Громадські ЗМI Латвії замовили для України першу партію дронів на кошти, зібрані у перші тижні акції «У думках та справах з Україною».

Про це повідомляє LSM.

Латвія підготувала для України нову партію дронівЛатвія незабаром передасть Україні півтисячі безпілотників власного виробництва в рамках нового пакету допомоги.

У перші тижні акції громадських мас-медіа Латвії населення пожертвувало на підтримку ЗСУ понад 184 тисячі євро. Цих грошей вистачило, щоб замовити перші 50 дронів, які будуть відправлені захисникам України.

За даними благодійної організації Ziedot.lv, перша партія безпілотників коштувала близько 126 тисяч. Це військове обладнання буде доставлене бійцям ЗСУ у Донецькій та Харківській областях.

Зазначають, що акція розпочалася 19 серпня та триватиме до 8 вересня. До неї приурочені репортажі із зони бойових дій, спеціальні сюжети, інтерв'ю та інші публікації у громадських ЗМІ.

Нагадаємо, нещодавно уряд Латвії вирішив передати Україні ще 20 автомобілів, які раніше конфіскували у водіїв на території Латвії за керування у нетверезому стані.

Крім того, раніше повідомлялось, шо Латвія готує до відправки в Україну 1400 безпілотників власного виробництва в рамках коаліції дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: