Латвія виділить кошти на допомогу українським лікарням

Читать на русском
Уряд Латвії завтердив законопроєкт, в рамках якого виділить 100 тисяч євро на підтримку роботи українських медичних закладів.
Фото: Getty Images

Уряд Латвії виділить з бюджету 100 тисяч євро на підтримку роботи медичних установ в Україні.

Про це йдеться на сайті МЗС Латвії.

Що відомо про дитячу лікарню «Охматдит», пошкоджену російським ракетним ударомНа інфографіці – що відомо про дитячу лікарню Охматдит, пошкоджену російським ракетним ударом.

16 липня уряд Латвії затвердив нормативно-правовий акт, метою якого є надання 100 тисяч євро фінансування на діяльність українських медичних закладів в умовах війни.

Оцінюючи поточну ситуацію, внесок буде зроблено через відповідальні агенції ООН – Всесвітню організацію охорони здоров’я чи Офіс обслуговування проектів ООН, або ж через Міністерство охорони здоров’я України.

Крім того, МОЗ у тісній співпраці з МОЗ та посольствами України збирає інформацію про терміново необхідні ліки, вироби медичного призначення та обладнання та вже працює над організацією наступної відправки пожертвувань українським медичним закладам.

З початку російського вторгнення Латвія на двосторонній основі допомагає Україні медичними приладами, медикаментами, оперативними автомобілями екстреної медичної допомоги та іншим медичним обладнанням і матеріалами.

Нагадаємо, 27 червня уряд Латвії ухвалив рішення передати Чернігівській регіональній дитячій лікарні медичне обладнання на суму 343 308 євро. Серед приладів – 36 установок для штучної вентиляції легень та 12 моніторів життєвих параметрів пацієнта.

Також відомо, що цьогоріч Латвія виділить 6 мільйонів євро на підтримку розвитку інфраструктури в Україні, і таку ж суму підтримки планується закласти на 2025 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: