У ЗСУ прокоментували призначення скандального Гладкого начальником штабу Сил безпілотних систем

Читать на русском
Романа Гладкого призначили начальником штабу Сил безпілотних систем, якого раніше нібито  підозрювали у корупції та шпигунстві. У ЗСУ прокоментували його призначення.
Mil gov ua

Романа Гладкого призначили начальником штабу Сил безпілотних систем, якого раніше нібито підозрювали у корупції та шпигунстві. У ЗСУ прокоментували його призначення.

Про це йдеться у дописі Збройних сил України у Facebook.

Закупівля дронів: як держава обирає виробниківНа інфографіці Слово і діло – як працює отримання державного замовлення на виробництво безпілотників.

У повідомленні наголошують, що Роман Гладкий є офіцером з багаторічним досвідом служби та має відповідну військову освіту. У 2020-2023 роках він обіймав посади заступника начальника Об'єднаного штабу Командування Об’єднаних сил та заступника Командувача Об'єднаних сил Збройних сил України.

Крім цього, військовий проходив спеціалізовану підготовку в Канаді, а з початком повномасштабної війни виконував завдання на різних напрямках. Зокрема, під час організації протидесантної оборони узбережжя в Одесі.

У ЗСУ наголосили, що впродовж 2018 – 2019 років Гладкий пройшов усі необхідні перевірки Службою безпеки України, відтак має допуск до роботи з відомостями з найвищим ступенем секретності.

Відзначимо, що у 2018 році журналісти писали про те, що Гладкого нібито намагалися завербувати російські спецслужби. Того року ж його було звільнено з посади начальника штабу - першого заступника командувача ВМС ЗСУ.

Також відомо, що у 2016 році донька військового виступила на змаганнях з плавання за Центральний спортивний клуб армії росії, а дружина має російське громадянство. До того ж перші 2 роки після початку бойових дій на Донбасі його сім'я продовжувала жити в анексованому Криму.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 30 серпня звільнив командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: