У рф фіксують сплеск невдоволення диктатором путіним серед населення – ISW

Читать на русском
Російський державний фонд опублікував результати опитування, які свідчать про те, що у рф фіксується сплеск невдоволення диктатором володимиром путіним.
Getty Images

Російський державний фонд опублікував результати опитування, які свідчать про те, що у рф фіксується сплеск невдоволення диктатором володимиром путіним.

Про це йдеться у повідомленні Інституту вивчення війни.

Курська область серед інших регіонів росії: головні цифриЩо відомо про Курську область росії – населення, площа, середня зарплата, економічні показники.

Відомо, що 30 серпня фонд «Громадська думка» опублікував опитування, яке показало, що 28% респондентів висловили обурення чи невдоволення діям російської влади. Раніше таку ж думку висловлювали 25% та 18% в опитуваннях.

В ISW зазначають, що росіяни не висловлювали настільки високого невдоволення з часів опитування, яке провели у листопаді 2022 року після першого місяця часткової мобілізації в росії.

Водночас російський державний центр вивчення громадської думки зазначив, що рейтинг схвалення путіна знизився з 77,1% до 73,6 у період з 12 по 18 серпня. Це рекордне падіння із початку повномасштабного вторгнення в Україну.

«Опитування російських держагентств не свідчать про особливо виражене незадоволення і не є достовірним відображенням реальних настроїв у російському суспільстві. Однак ці опитування свідчать про те, що Кремль вважає за необхідне визнати, що невдоволення суспільства зросло після початку операції ЗСУ в Курській області», – наголошують в Інституті.

Зважаючи на це, Кремль розгорнув складну інформаційну кампанію, спрямовану на те, щоб пояснити своїй внутрішній аудиторії, чому росія віддає пріоритет продовженню наступальних операцій на сході України, а не вибиття українських військ з Курської області.

Тим часом 30 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ЗСУ просунулися на Курщині ще на два кілометри.

Нещодавно президент Зеленський пояснив, чому військово-політичне керівництво зважилося на операцію в Курській області росії замість того, щоб кинути сили армії на Донбас.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: