Курщина входить у план перемоги України – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський пояснив, чому Україна проводить операцію на Курщині, незважаючи на складну ситуацію на Донбасі.
скріншот з відео

Президент Володимир Зеленський пояснив, чому Україна все ж таки зважилася на операцію в Курській області рф, замість того, щоб кинути сили армії на Донбас. Також він озвучив чотири основні пункти плану перемоги України.

Про це він розповів на пресконференції після форуму «Україна 2024. Незалежність» у вівторок у Києві. Трансляція була в YouTube на каналі ОПУ.

Курська область серед інших регіонів росії: головні цифриЩо відомо про Курську область росії – населення, площа, середня зарплата, економічні показники.

У Зеленського, зокрема, запитали: Чому в умовах досить непростої ситуації на фронті Україна вирішила проводити операцію в Курській області рф, замість того, щоб підсилити східний напрямок фронту? Якими були стратегічні цілі?

За словами Зеленського, дуже важливо, що мало людей знали про цю операцію, інакше вона не була б успішною.

«Є цілі, про які я можу сказати, і є ті, про які не можу. Курська операція принесла кілька подій. Насамперед окупацію Харківської області зупинено», – сказав він.

Також Курська операція вирішила питання неокупації Сумщини та Чернігівщини. А водночас і розбила велику кількість ворожих військ та техніки, значні угруповання.

«Щодо Донецької області, то це стратегічна ціль росіян. І сьогодні перекидання армії рф з Донеччини та Запоріжжя, після Курської операції, вже відбулося. Чи буде ще більше, залежить від нас. Наскільки успішною буде курська операція», – зазначив Зеленський.

Він пояснив, що росія поки не відводить свої війська з Донецької області, оскільки там знаходяться найбільш підготовлені її підрозділи. І це стратегічний напрямок Кремля, оскільки ціль ворога незмінна – окупація всього Донбасу.

«Але в них не вийде, і ми над цим працюємо. Курщина входить до нашого плану, плану перемоги України. Одна з його частин», – заявив президент.

Другий напрямок плану – стратегічне місце України в безпековій інфраструктурі світу. Третій - «пакет примусу» росії до завершення війни дипломатичним шляхом. Четвертий напрямок – економічний.

«Я думаю справедливо, якщо спершу я представлю цей план президенту США. Від нього залежатиме, чи дадуть нам те, що в цьому плані, або не дадуть», – підсумував Зеленський.

За словами президента, він планує показати цей план Джо Байдену у вересні. Також він поділиться ним і з майбутнім новим президентом США – Дональдом Трампом або Камаллою Харріс.

Нагадаємо, як повідомив Олександр Сирський, під контролем України вже 1294 кв. кілометра на Курщині. Україна регулярно поповнює обмінний фонд полоненими солдатами рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: