У мережі з'явилося відео нібито знущання з мобілізованих бійців 128-ї бригади: реакція ЦПД

Читать на русском
У мережі поширили відео, на якому нібито зафіксовано факти знущань з мобілізованих бійців 128-ї бригади ЗСУ.
Фото: Голос Америки

У мережі поширили відео, на якому нібито зафіксовано факти знущань з мобілізованих бійців 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади ЗСУ.

Про це повідомили у Центрі протидії інформації у Telegram.

Топ абсурдних російських фейків про Україну за час повномасштабної війниНайабсурдніші фейки рф про Україну за час війни – втеча Зеленського за кордон, створення брудної бомби, участь НАТО в контрнаступі та інші.

Там зазначили, що ролик, опублікований ворожими Telegram-каналами, є фейковим.

ЦПД, серед іншого, звернувся із запитом до Генерального штабу. Військові провели перевірку та не виявили фактів на підтвердження заяв автора згаданих відеозаписів.

«Подібні фейки ворог розповсюджує в рамках інформаційної кампанії, спрямованої на дискредитацію українських Збройних Сил та зриву загальної мобілізації», – стверджують у ЦПД.

Нагадаємо, напередодні ворог поширив фейк про нібито ліквідацію колони техніки, яка прямувала до Суджі. Однак насправді це були вантажівки аграріїв, які потрапили під обстріл у Сумській області.

Також повідомлялося, що роспропагандисти вкинули інформацію про те, що Молдова готова екстрадувати українських чоловіків. У МЗС це спростували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: