У ДПСУ пояснили, для чого Білорусь робить вкиди про напруженість на кордоні

Читать на русском
Заяви представників Білорусі про нібито напруженість на кордоні з Україною є нічим іншим, як черговим витком ІПСО, заявили у Держприкордонслужбі.
Фото: mediacenter.org.ua

Заяви представників Білорусі про нібито напруженість на кордоні з Україною є нічим іншим, як «черговим витком інформаційної операції», яку Мінськ проводить за підтримки Москви.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Аналітики ISW пояснили, для чого Білорусь розмістила на кордоні з Україною батальйон РСЗВРозгортання у Білорусі батальйону реактивних систем залпового вогню Полонез на кордоні з Україною може бути спробами рф збільшити свою військову присутність.

Він зазначив, що з 21 червня у Білорусі відбувається перевірка боєготовності підрозділів. Відповідно, вкидами щодо ситуації на кордоні Мінськ намагається перекласти на Україну відповідальність за зростання військової напруженості.

«Зараз Білорусь продовжує підтримувати країну-терористку у цій повномасштабній війні, розв'язаній проти нашої держави. Тому кордон з Білоруссю для нас, як і раніше, залишається загрозливим напрямом, і ми продовжуємо зміцнювати його як з інженерної точки зору, так тримати там необхідну кількість наших сил і засобів, щоб не допустити будь-яких дій, які можуть йти саме з території Білорусі», – сказав Демченко.

При цьому речник Держприкордонслужби уточнив, що зараз на території Білорусі недостатньо російських підрозділів для повноцінної атаки на Україну з півночі.

Нагадаємо, нещодавно Збройні сили Білорусі заявили, що ситуація на українському кордоні стає напруженою. Крім того, стверджується, що Україна нібито стягує до кордонів техніку та озброєння. У ДПСУ відповіли, що будь-які дії Сил оборони на кордоні з Білоруссю спрямовані виключно на захист нашої держави.

Також повідомлялося, що Білорусь посилила охорону кордону з Україною нібито через розвідувальні дрони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: