Росіяни прискорили просування до Покровська – британська розвідка

Читать на русском
Окупаційна армія росії протягом останнього тижня прискорила просування до міста Покровськ у Донецькій області.
Фото: Getty Images

Окупаційна армія росії протягом останнього тижня прискорила просування до міста Покровськ у Донецькій області.

Про це повідомляє управління розвідки міністерства оборони Великої Британії.

«Обстановка дуже складна»: в ОВА розповіли про пріоритетні цілі ворога на ДонеччиніОкупаційна армія росії, як і раніше, намагається прорвати лінію оборони на Донеччині. В пріоритеті у ворога захоплення двох міст.

За даними відомства, війська рф вже знаходяться в межах десяти кілометрів від околиць населеного пункту. При цьому там припускають, що швидкість просування уповільниться, коли окупанти увійдуть в житлову забудову Покровська.

У розвідці додали, що Покровськ є ключовим логістичним вузлом для ЗСУ у Донецькій області, і якщо його буде захоплено, це, ймовірно, змінить існуючі лінії поставок.

Зокрема, це ускладнить процес маневрування ресурсами на кількох ключових опорних пунктах між Часовим Яром та Вугледаром.

«Оперативний темп військової активності залишається низьким на всіх інших лініях фронту на сході та півдні України без істотних змін у територіальному контролі», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Покровську вже наступного тижня планують закрити всі банки через напружену ситуацію на тлі обстрілів. Також повідомлялося, що у Покровській громаді Донецької області, разом із Селидівською та Курахівською, значно посилено час дії комендантської години.

Раніше президент Зеленський пояснив, чому військово-політичне керівництво зважилося на операцію в Курській області росії замість того, щоб кинути сили армії на Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: