Уперше за майже два роки ЄС імпортував більше газу з росії, ніж зі США – ЗМІ

Читать на русском
Росія змогла розширити свої позиції як постачальника енергії для Європи, й відтак ЄС звідти в одному кварталі імпортував більше ніж з США.
glavcom.ua

Росія змогла розширити свої позиції як постачальника енергії для Європи, й відтак ЄС звідти в одному кварталі імпортував більше ніж з США.

Про це повідомляє DIE WELT.

Як змінювався обсяг транзиту російського газу через УкраїнуТранзит російського газу через Україну до Європи за роками – на інфографіці. Україна не планує продовжувати контракт після його закінчення в 2024 році.

Журналісти зазначають, що уперше за майже два роки країни ЄС за один квартал імпортували більше газу з росії, ніж зі США. Про це повідомляють з посиланням на дані брюссельської консалтингової компанії Bruegel.

«Згідно з цими даними, за квартал із квітня до червня ЄС закупив у росії 12,7 мільярда кубометрів газу, а у США – 12,3 мільярда», – зазначають у матеріалі.

Відтак у порівнянні з першим кварталом 2024 року поставки з рф знизилися незначно, а зі США – більш різко.

Нагадаємо, ціни на природний газ у Європі відновили зростання, досягнувши найвищих значень цього року. Це пов'язано очікуваннями можливих перебоїв у транзиті газу через Україну через бойові дії біля газової станції «Суджа» в Курській області рф.

Також повідомляли, що Україна не планує продовжувати транзитний договір з росією щодо газу після закінчення його терміну наприкінці 2024 року, як про це раніше вже заявили у Міненерго.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: