Папа Римський висловився про атаки рф на енергетичну інфраструктуру України

Читать на русском
Папа Римський Франциск під час недільної проповіді засудив масовані бомбардування енергетичної інфраструктури в Україні.
Фото: Reuters

Папа Римський Франциск у недільній проповіді засудив масовані бомбардування енергетичної інфраструктури в Україні.

Заяву понтифіка цитує портал Vatican News.

Готуємося до зимових відключень світла: як змінювалася вартість популярних зарядних станційЯк змінювалися ціни на зарядні станції EcoFlow River 2, River 2 Max, River Pro, Delta 2, Delta Pro – на інфографіці.

Франциск, серед іншого, «запевнив у своїй близькості» з багатостраждальним народом України, який сильно постраждав від обстрілів енергетичної інфраструктури.

«Крім того, що вони (обстріли – ред.) спричинили смерть та поранення, вони також залишили понад мільйон людей без електрики та води», – сказав Папа Римський.

Він також висловився про конфлікт на Близькому Сході, висловивши думку, що бойові дії можуть перенестися на інші палестинські міста.

Нагадаємо, 26 серпня росія здійснила масовану атаку на енергосистему України. У МАГАТЕ повідомили, що під час обстрілів було порушено роботу Рівненської та Південноукраїнської атомних електростанцій. Чотири енергоблоки АЕС тимчасово відключилися від мережі. Під удар також потрапила Київська ГЕС.

Раніше глава Укренерго заявив, що через складну ситуацію в енергетиці на Україну взимку чекає багато випробувань, але апокаліптичного сценарію не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: