Стало відомо, скількох людей евакуювали з прикордоння Сумщини

Читать на русском
З населених пунктів Сумської області вже евакуювали майже 22 тисячі людей, оскільки російські війська продовжують обстрілювати прикордонні території.
ДСНС України

З населених пунктів Сумської області вже евакуювали майже 22 тисячі людей, оскільки російські війська продовжують обстрілювати прикордонні території.

Про це повідомили в Сумській обласній військовій адміністрації.

З початку року росіяни здійснили понад 10 тисяч обстрілів територій Сумщини, тоді як роком раніше таких ударів зафіксували 8 тисяч. В ОВА відзначають, що лише за серпень окупанти понад 2200 разів обстріляли область. Зокрема, ворог атакував керованими авіаційними бомбами та FPV-дронами.

Тому для захисту людей з області проводять евакуацію, і станом на 1 вересня з небезпечних територій уже перемістили близько 22 тисяч людей.

При цьому очільник ОВА Володимир Артюх переконаний, що кількість евакуйованих зростатиме, тому наразі пріоритетом є забезпечення потреб вимушених переселенців, чиє житло знищив ворог.

«Вже є угода про встановлення 10 модульних будинків для 70 переселенців у Сумському районі, а у вересні запланований початок будівництва модульного містечка в Сумах на 100 людей. Проєкт фінансується за підтримки Шведського Червоного Хреста», – додав він.

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення росії з підконтрольної території Донецької області станом на кінець серпня вдалося евакуювати майже півтора мільйона цивільних осіб.

До слова, нещодавно на Донеччині знову розширили зону примусової евакуації сімей з дітьми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: