У Донецькій ОВА розповіли, скільки людей евакуювали з області після початку великої війни

Читать на русском
Після повномасштабного вторгнення росії з підконтрольної території Донецької області вдалося евакуювати майже півтора мільйона цивільних осіб.
Фото: Getty Images

Після повномасштабного вторгнення росії з підконтрольної території Донецької області вдалося евакуювати майже півтора мільйона цивільних осіб.

Такими даними поділився донеччанин Дмитро Петлін, його цитує Укрінформ.

«Обстановка дуже складна»: в ОВА розповіли про пріоритетні цілі ворога на ДонеччиніОкупаційна армія росії, як і раніше, намагається прорвати лінію оборони на Донеччині. В пріоритеті у ворога захоплення двох міст.

За його словами, станом на лютий 2022 року на підконтрольній українській владі території Донеччини перебувало близько 1,973 млн осіб.

«З 26 лютого розпочалася евакуація. І станом на сьогодні в ході проведення заходів з евакуації силами органів усіх рівнів влади, а також добровольчих формувань, волонтерів чи самостійно люди їхали, загалом було евакуйовано 1 млн 468 тисяч осіб цивільного населення, з яких 177 180 дітей та близько 45 00 осіб з інвалідністю», – повідомив Петлін.

Чиновник додав, що зараз на території області залишається приблизно 399 000 осіб, з яких близько 52 000 осіб - у зоні активних бойових дій.

Нагадаємо, днями на Донеччині знову розширили зону примусової евакуації сімей з дітьми.

Також повідомлялося, що у трьох прифронтових громадах Донецької області збільшили тривалість комендантської години.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: