Суд наклав арешт на готівку у справі ексзаступника міністра енергетики

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав низку клопотань сторони обвинувачення про арешт вилучених готівкових коштів у справі.
Олександр Хейлофото: mev.gov.ua

Вищий антикорупційний суд суд наклав арешт на 32 500 доларів готівкових коштів, вилучених під час обшуків у колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла. НАБУ і САП підозрюють його в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 20 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

НАБУ і САП провели обшук за місцем проживання Хейла та його дружини Яни. Детективи вилучили 32 500 доларів, на які просили накласти арешт.

«Клопотання - задовольнити. Накласти арешт з метою забезпечення конфіскації майна як виду покарання на майно (Олександра Хейла – ред.), належне йому на праві спільної сумісної власності з (Яною Хейло – ред.), а саме: гроші у іноземній валюті «долар США» готівкою - 32 500 доларів США», – йдеться в рішенні.

Також детективи НАБУ провели обшук у будинку та квартирі колишнього директора державного підприємства «Селидіввугілля» Сергія Кобиляцького. В будинку підозрюваного вилучили 31 650 доларів, 37 180 євро і 3,33 млн грн, а в квартирі – ще 20 000 дол. та 360 000 грн. Крім того, детективи знайшли ще 40 000 дол. у Кобиляцького, які попередньо ідентифіковані як частина неправомірної вигоди. На всі кошти накладено арешт.

Також детективи провели обшук в автівках, якими користувався керуючий директор ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія» Євгеній Лут. У нього знайшли 9,77 млн грн та 100 000 дол. Вказані 100 тис. дол. попередньо ідентифіковані як частина неправомірної вигоди, а готівка в гривнях може бути конвертованою частиною неправомірної вигоди (ще 158 тис. дол. не були віднайдені) або одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Раніше ВАКС заарештував довірену особу Хейла Сергія Пилипчука з альтернативою 65 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали заступника міністра енергетики Олександра Хейла та ще трьох осіб. За версією слідства, Хейло у змові з керівником одного з державних вугільних підприємств та ще двома особами висловив прохання керівнику іншого вугільного підприємства, яке знаходиться у західному регіоні, надати неправомірну вигоду у розмірі 500 тисяч доларів.

За це він пообіцяв забезпечити передачу на зберігання з можливістю використання цінного обладнання для видобутку вугілля з шахт державного підприємства «Селидіввугілля» до ДП «Волиньвугілля». При цьому йшлося фактично про порятунок цього обладнання, оскільки воно знаходилось неподалік від зони бойових дій. Кошти мали передаватися п'ятьма частинами по 100 тис. дол. на кожній зустрічі. Їх затримали після одержання 300 тис. дол.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: