Жителі дев'яти областей отримають грошову допомогу на опалювальний сезон – деталі

Читать на русском
Жителі дев'яти українських областей матимуть змогу претендувати на отримання одноразової грошової допомоги на опалювальний сезон.
Фото: novyny.live

Жителі дев'яти українських областей матимуть змогу претендувати на отримання одноразової грошової допомоги. Кошти можна витратити на придбання твердого пічного побутового палива.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів №993.

Субсидії на дрова та вугілля: хто і як може отриматиЗбільшено розмір субсидії на дрова та вугілля. На інфографіці – хто, скільки та як може отримати.

Згідно з документом, грошову допомогу зможуть отримати українці, які фактично проживають у Сумській, Харківській, Херсонській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Чернігівській областях у 10-кілометровій зоні від державного кордону або лінії зіткнення.

«Грошова допомога на опалення одержувачам виплачується за рахунок коштів міжнародних організацій та становить 21 000 гривень на одне домогосподарство», – зазначено у постанові.

Для отримання коштів мешканці мають до 16 вересня звернутися із заявою до виконавчого органу влади свого населеного пункту.

При цьому заяви громадян, які вже отримували будь-яку допомогу на опалювальний сезон 2024/25 року, будуть відхилені.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що Кабмін продовжив дію пільгового тарифу на газ для населення та виробників тепла.

Також повідомлялося, що уряд заборонив відключати світло на прифронтових територіях і біля кордону з росією та Білоруссю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: