СБУ не перевіряла Гладкого перед призначенням начальником штабу Сил безпілотних систем

Читать на русском
Начальник штабу Командування Сил безпілотних систем Роман Гладкий не проходив перевірку в СБУ перед своїм призначенням на посаду.
Фото: mkrada.gov.ua

Начальник штабу Командування Сил безпілотних систем Роман Гладкий не проходив перевірку в СБУ перед своїм призначенням на посаду.

Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко, його слова цитує Суспільне.

Він зазначив, що згідно з чинним законодавством, начальник штабу Командування Сил безпілотних систем призначається наказом міністра оборони за поданням головнокомандувача ЗСУ.

СБУ, в свою чергу, не отримувала відповідних запитів на перевірку від військового командування.

«Процедура не передбачає обов'язкових додаткових перевірок чи погоджень зі Службою безпеки України та є внутрішнім кадровим рішенням керівництва ЗСУ», – вказали у Службі.

Зазначимо, що у 2018 році журналісти писали про те, що Гладкого нібито намагалися завербувати російські спецслужби. Того ж року його було звільнено з посади начальника штабу – першого заступника командувача ВМС ЗСУ. Також повідомлялося, що його дружина нібито має російське громадянство.

У ЗСУ при цьому зазначали, що протягом 2018-2019 років Гладкий пройшов усі необхідні перевірки Службою безпеки України, тому має допуск до роботи із відомостями з високим ступенем таємності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: