Справа проти Шуфрича та його колишнього помічника направлена до суду

Читать на русском
Нардепа Нестора Шуфрича та його колишнього помічника судитимуть за фінансування Росгвардії у Криму.
censor.net

До суду направлено обвинувальний акт щодо народного депутата ІХ скликання від забороненої партії ОПЗЖ Нестора Шуфрича та його колишнього помічника.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Радянські нагороди, кітеля, георгіївські стрічки: ЗМІ показали фото обшуків у ШуфричаПід час обшуку в будинку Нестора Шуфрича знайшли кімнату з колекцією радянських нагород та кителів ВС росії.

Їм інкриміновано фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території і державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України). Крім цього нардепу також інкриміновано державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України).

Розслідування встановило, що обвинувачені після окупації Криму забезпечили реєстрацію будинку та земельного учасника у Сімеїзі за російськими законами. Це майно нардеп придбав у 2013 році через підконтрольне підприємство та довірені особи.

У 2016 році з метою охорони майна обвинувачені організували укладання договору з незаконним воєнізованим формуванням окупаційної влади у Криму – «ФГУП «Охрана» росгвардії по Республіці Крим». Надалі вони перерахували Росгвардії більше 648,7 тисяч рублів за охорону майна.

Крім того, слідство встановило, що депутат був завербований російською ФСБ та виконував завдання одного з колишніх заступників секретарів РНБО, який у 2014 році виїхав до Москви: систематично у своїх виступах та інтерв'ю публічно поширював наративи держави-агресора, проводячи підривну діяльність проти України.

Нагадаємо, Шуфрича було затримано у вересні минулого року, тоді йому повідомили про підозру в державній зраді.

На початку лютого йому повідомили про підозру у фінансуванні Росгвардії у Криму. За кілька місяців було затримано його колишнього помічника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: