НАБУ розслідує ймовірне заволодіння коштами Ізмаїльського морського порту

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку провели слідчі дії у межах справи про ймовірне заволодіння коштами морського порту.
фото: uk.wikipedia.org

НАБУ і САП розслідують імовірне заволодіння коштами державного підприємства «Ізмаїльський морський торговельний порт» на публічних закупівлях великої складської техніки та іншого обладнання.

Про це йдеться в ухвалах Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, НАБУ і САП розслідують імовірне заволодіння коштами Ізмаїльського морського порту. Зокрема, на думку слідства, протягом 2022-2024 років перемогу на тендерах підприємства отримували пов'язані між собою компанії, а саме: ТОВ «КранТехЕлектро», ТОВ «Порт і флот» і ТОВ «ЕкспортТрейдГруп». Слідство вказує, що їх контролює одна людина, а самі підприємства подають фінансову та бухгалтерську звітність з одних IP-адрес та перераховують кошти спільним контрагентам.

НАБУ і САП провели низку обшуків у фігурантів справи. У двох з них вилучили мобільні телефони, які можуть свідчити про їх причетність до обставин кримінального провадження.

Нагадаємо, НАБУ розслідує ймовірні зловживання під час добудови Ташлицької гідроакумулювальної електростанції. Також Національне бюро веде слідство за фактом заволодіння коштами державного авіаційного підприємства «Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: