Парламент проголосував за відставки у Кабміні: кого вдалося звільнити

Читать на русском
Рада звільнила міністра з питань розвитку стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, віце-прем'єра Ольгу Стефанішину, голову Мінекології Руслана Стрільця, главу Мін'юсту Дениса Малюську.
irtafax.com

Верховна рада сьогодні, 4 вересня, звільнила міністра з питань розвитку стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, віцепрем'єрку з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгу Стефанішину, міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, міністра юстиції Дениса Малюську.

Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, за звільнення Олександра Камишіна проголосували 243 депутати, двоє виступили проти, ще 25 утрималися.

Міністр прозвітував перед звільненням.

За звільнення Ольги Стефанішиної проголосував 241 нардеп, один виступив проти, 29 утрималися.

Відставку Руслана Стрільця підтримали 244 парламентарі.

Дениса Малюську відправили у відставку 249 голосами. Як і Камишін, він прозвітував перед парламентом.

Крім того, сьогодні мали розглянути звільнення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, але це питання відклали.

Нагадаємо, раніше парламент відмовився звільнити голову Фонду державного майна.

Також забракло голосів для звільнення віцепрем'єрки, міністерки з питань реінтеграції окупованих територій Ірини Верещук.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія анонсував перезавантаження половини Кабінету міністрів. Звільнення сьогодні, а у четвер буде «день призначень». Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні наголосив, що осінь буде надзвичайно важливою для України, тож треба посилити деякі напрямки в уряді та ОПУ.

Заяви про відставку написали: міністр юстиції Денис Малюска, міністр екології Руслан Стрілець, міністр зі стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, віцепрем'єрки Ольга Стефанішина та Ірина Верещук, голова МЗС Дмитро Кулеба.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: