США ввели санкції проти низки російських пропагандистів та хакерів

Читать на русском
США ввели санкції проти російських медіакомпаній та хакерів, які намагалися вплинути на перебіг президентських виборів.
Фото: gettyimages

Сполучені Штати ввели санкції проти 10 росіян та двох російських організацій, які намагалися впливати на президентські вибори в США.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів США.

Що сталося з економікою росії за два роки повномасштабної війниЯкі зміни відбулися у російській економіці за два роки повномасштабної війни – на інфографіці.

У середу, 4 вересня, Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів (OFAC) внесло в список 10 осіб і дві організації в рамках скоординованої відповіді уряду США на спроби Москви зловмисного впливу на президентські вибори в США 2024 року. Зазначають, що спонсоровані державою російські суб’єкти вже давно використовують різноманітні інструменти, такі як глибокі фейки та дезінформація генеративного штучного інтелекту (ШІ), щоб підірвати довіру до виборчих процесів та інституцій Сполучених Штатів.

«Сьогоднішня дія підкреслює постійні зусилля уряду США притягнути суб’єктів, які фінансуються державою, до відповідальності за дії, спрямовані на погіршення довіри суспільства до наших інституцій», – зазначила міністр фінансів Джанет Л. Єллен.

Санкції ввели проти медіагрупи «Россия сегодня» та п’яти її дочірніх компаній – агентства «РИА Новости» та медійних компаній «RT», «TV-Новости», «Ruptly» та «Sputnik».

Під обмеження також потрапили головна редакторка RT Маргарита Сімоньян, її заступники Єлизавета Бродська, Андрій Кияшко та Антон Анісімов, менеджер цифрових проектів RT Костянтин Калашніков та співробітниця відділу медіапроєктів Олена Афанасьєва.

Також під санкції потрапила прокремлівська хакерської групи RaHDit та її голова, колишній офіцер ФСБ Олексій Геращенко.

Крім того, Міністерство юстиції США заявило про звинувачення в у порушенні закону про іноагентів та відмиванні грошей Калашнікову та Афанасьєвій. Відомство стверджує, що співробітники RT витратили майже 10 мільйонів доларів на публікацію відеороликів на захист російських інтересів.

Нагадаємо, Сполучені Штати напередодні Дня незалежності України вирішили розширити санкції проти росії. Під обмеження потрапили майже 400 фізичних та юридичних осіб з Азії, Європи та Близького Сходу.

А 2 вересня президент України Володимир Зеленський затвердив нові санкції проти росії. У списку опинилась низка авіакомпаній, а також окупанти і колаборанти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: