ЗМІ дізналися, хто може замінити Кулебу на посаді глави МЗС

Читать на русском
Новим міністром закордонних справ України, найімовірніше, стане нинішній перший заступник глави відомства Дмитра Кулеби – Андрій Сибіга.
Фото: RFE/RL

Новим міністром закордонних справ України, найімовірніше, стане нинішній перший заступник глави відомства Дмитра Кулеби – Андрій Сибіга.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерело, близьке до команди президента Володимира Зеленського.

Видання пише, що Сибіга має репутацію вмілого дипломата. До приходу в міністерство він обіймав посаду посла України в Туреччині та заступника голови адміністрації Зеленського.

«Кулеба, у свою чергу, зосередиться на зміцненні відносин України з НАТО, оскільки охоплена війною країна прагне приєднатися до блоку», – вказало джерело на умовах анонімності, оскільки ця інформація не є публічною.

Нагадаємо, 4 вересня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба подав заяву про відставку. Він очолює відомство із березня 2020 року.

Сьогодні Верховна рада звільнила міністра юстиції Дениса Малюську, міністра екології Руслана Стрільця, міністра зі стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна та віцепрем'єрку Ольгу Стефанішину. При цьому заяву Кулеби поки що розглядати не стали.

Президент Зеленський вже прокоментував перестановки у Кабміні. За його словами, уряду «потрібна нова енергія».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: