Зеленський розкритикував Монголію за відмову арештувати путіна

Читать на русском
Влада Монголії проявила неповагу до міжнародного права, коли відмовилася заарештовувати путіна. Таку думку висловив президент Зеленський.
Фото: AFP

Влада Монголії проявила неповагу до міжнародного права, коли відмовилася арештовувати російського диктатора володимира путіна.

Таку думку висловив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

«Якщо Монголія не поважає міжнародне право, вони й приймають путіна. І в них введено Римський статут, наскільки мені відомо. І в них він має працювати. І я вважаю, що це відповідь Монголії щодо міжнародного права, поважають вони його чи ні. Ні, не поважають», – наголосив Зеленський.

Він додав, що Монголія сьогодні демонструє більшу повагу до вбивці, ніж до міжнародного права. Разом з тим, позиція однієї окремо взятої країни не означає, що путін уникне відповідальності.

«Бо більшість країн все одно буде чекати на відповідальність і вона все одно буде», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, володимир путін відвідав Монголію кілька днів тому. Це його перший візит до країни-члена Міжнародного кримінального суду після видачі ордера на арешт. Монголія, як повідомляли ЗМІ, дала Кремлю гарантії, що путіна не заарештують.

Україна та Євросоюз раніше закликали владу Монголії передати путіна суду в Гаазі. Згодом у Монголії прокоментували відмову заарештувати путіна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: