У Білорусі підтвердили роботу ППО по дронах, але замовчали, що вони прилетіли з росії

Читать на русском
У Міноборони Білорусі визнали, що в повітряний простір країни вночі залетіли дрони, по ним працювали сили ППО. Про те, що дрони російські, у заяві не згадується.
Ілюстративне фотоGetty Images

У Міністерстві оборони Білорусі визнали, що цієї ночі повітряний простір країни порушили безпілотники, по ним працювали сили протиповітряної оборони. Те, що дрони були російськими, не згадується.

Заява була опублікована у Telegram-каналі міністерства.

Лукашенко заявив, що Україна нібито порушила повітряний простір Білорусі дронамиПовітряний простір Білорусі 9 серпня нібито порушили українські безпілотники. Олександр Лукашенко заявив про роботу ППО.

«Сьогодні вночі, 5 вересня, було зафіксовано факт порушення державного кордону Республіки Білорусь у повітряному просторі, ймовірно, безпілотними літальними апаратами. Було ухвалено рішення про їх знищення. Своєчасними діями чергових сил протиповітряної оборони всі цілі порушників були знищені», – йдеться у повідомленні.

У Міноборони додали, що «проводиться перевірка».

Нагадаємо, вночі ЗМІ писали про вибухи та роботу ППО у білоруському місті Гомель.

За останній місяць під час атак на Україну російські дрони вже неодноразово залітали на територію Білорусі. Вночі 29 серпня Білорусь вперше застосовувала винищувач, щоб збити «шахед».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: