Лукашенко заявив, що Україна нібито порушила повітряний простір Білорусі дронами

Читать на русском
Олександр Лукашенко заявив про нібито збиття 9 серпня силами ППО Білорусі кількох ударних дронів, що залетіли з боку України.
Getty Image

Олександр Лукашенко заявив про нібито збиття 9 серпня силами ППО Білорусі кількох ударних дронів, що залетіли з боку України.

Про це він сказав під час наради у Могильовській області, пише інформагенція БЕЛТА.

Відтак за словами Лукашенка, вчора о 18 годині 10 хвилин білоруські військові були переведені у підвищену бойову готовність, адже українські дрони нібито порушили повітряний простір країни нас у районі Костюковицького району.

«Тому сили ППО були приведені у повну бойову готовність на перехоплення цілей. Їх було близько десятка. Вилетіли літаки, гелікоптер», – сказав Лукашенко.

Згодом, о 19 годині 4 хвилини на висоті півтора кілометра та дальності 6,5 км. силами протиповітряної оборони нібито було знищено кілька цілей над територією Білорусі. Заявляють, що це були ударні безпілотники.

«Порушивши повітряний простір Білорусі, летіли з України. Над територією Білорусі ми знищили цілі. Решту було передано російській федерації», – наголосив Лукашенко.

Він також додав, що дрони спочатку нібито летіли на Смоленськ, але потім змінили траєкторію польоту та попрямували в район Ярославля. Проте там вони були перехоплені російськими системами ППО.

При цьому Лукашенко також вперше прокоментував бої у Курській області рф, заявивши, що ЗСУ просунулися на 30-35 кілометрів від кордону.

«Неприємно те, що українці, як я вас і попереджав багато разів, цим показують, що ні до якого миру вони не готові і продовжують ескалацію цієї напруженості. Два дні тому атака на Курському напрямку, де вони просунулися на кілька десятків кілометрів – 30-35 уже сьогодні. Окопуються там. Ну і ось ця провокація з метою ударів по російській федерації», – сказав він.

Нагадаємо, у ДПСУ станом на кінець липня повідомляли, що ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована. Поряд з українським кордоном не спостерігається якоїсь активності щодо переміщення техніки, підрозділів або особового складу армії Білорусі.

При цьому Україна зміцнює оборону прикордонних з росією та Білоруссю областей, відтак збільшила чисельність особового складу прикордонників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: