Лукашенко доручив відвести війська після «напруження біля кордону» з Україною

Читать на русском
Олександр Лукашенко доручив відвести білоруські війська від України, бо нібито напруженість на кордоні вдалося ліквідувати.
Getty Image

Олександр Лукашенко доручив відвести білоруські війська від України, бо нібито напруженість на кордоні вдалося ліквідувати.

Про це повідомляє БЕЛТА.

Лукашенко заявив, що Білорусь «не хоче воювати, але готується до війни»Лукашенко заявив, що Білорусь не хоче воювати і не хоче чужої землі, але готується до війни.

У суботу, 13 липня, Олександр Лукашенко доручив відвести білоруські війська від кордону з Україною у місця постійної дислокації. При цьому він заявив про ліквідацію нібито напруженості та відведення військ з українського боку.

«Хочу, щоб люди знали, я абсолютно переконаний і довіряю нашій розвідці: ситуація стабілізована на білорусько-українському кордоні. Війська їхні відведені. Тому, хлопці, подивіться, і наші війська потрібно прибирати з кордону. Щоб вони розуміли, як ми домовлялися, що ми не збираємося воювати та не збираємося тут концентрувати свої Збройні сили, крім сил спеціальних операцій», – сказав Лукашенко.

Нагадаємо, наприкінці червня Збройні сили Білорусі заявили, що ситуація на українському кордоні стає напруженою. Стверджувалося, що Україна нібито стягує до кордонів техніку та озброєння.

У ДПСУ відповіли, що будь-які дії Сил оборони на кордоні з Білоруссю спрямовані виключно на захист нашої держави та розповіли, для чого вони роблять подібні вкиди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: