У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Читать на русском
Представник ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що на кордоні з Білоруссю немає активності військових рф.
Фото: mediacenter.org.ua

Ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована. Поряд з українським кордоном не спостерігається якоїсь активності щодо переміщення техніки, підрозділів або особового складу армії Білорусі.

Про це повідомив представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону 25 липня.

Кабмін заборонив відключати світло на прифронтових територіях та біля кордону з рф і БілоруссюМешканців прифронтових територій, а також тих, хто проживає біля кордону з росією та Білоруссю, більше не відключатимуть від електропостачання.

«У напрямку кордону з Білоруссю ситуація відрізняється від кордону з росією. Там обстановка повністю контрольована і поруч із нашим кордоном ми не бачимо якоїсь активності щодо переміщення техніки, чи підрозділів, чи особового складу армії Білорусі. Звісно, ​​певна кількість сил, підрозділів Білоруссю використовується для того, щоб посилити кордон із нашою країною, але вони перебувають на певній віддаленості від кордону з нашою державою», – розповів Демченко.

Він зазначив, що рф на території Білорусі не має необхідного угруповання, необхідних сил і засобів для того, щоб здійснити якісь дії щодо України з території Білорусі.

«Але цей напрямок для нас залишається небезпечним, тому що ми розуміємо, що Білорусь залишається під впливом росії. Тому ми продовжуємо укріплюватись», – додав Демченко.

Нагадаємо, у ДПСУ пояснили, для чого Білорусь робить вкидання про напруженість на кордоні. А нещодавно Олександр Лукашенко доручив відвести війська після спаду «напруги біля кордону» з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: