Кабмін заборонив відключати світло на прифронтових територіях та біля кордону з рф і Білоруссю

Читать на русском
Мешканців прифронтових територій, а також тих, хто проживає біля кордону з росією та Білоруссю, більше не відключатимуть від електропостачання.
Фото: РБК-Україна

Мешканців прифронтових територій України, а також тих, хто проживає біля кордону з росією та Білоруссю, більше не відключатимуть від електропостачання.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 18 липня.

«Треба потерпіти»: в Укренерго не виключають, що у вересні-жовтні відключень не буде взагаліСитуація в енергосистемі має покращитися вже найближчим часом. При цьому не виключено, що восени енергетики взагалі не застосовуватимуть графіки.

«Додаємо норму, що відключатись від світла не будуть населені пункти, а також об’єкти в 20-кілометровій зоні від кордону з росією, Білоруссю та в 20-ти кілометрах прифронтової зони», – сказав він.

Шмигаль додав, що уряд також сформує перелік критично важливих об'єктів, яким гарантується пріоритетне електропостачання.

«За результатами комунікації з ОВА конкретизуємо цей список. До критично важливих входять об’єкти газо-, тепло-, електро-, водопостачання та водовідведення, лікарні», – заявив прем'єр.

Крім того, Кабмін «прописує та покращує алгоритм», що забезпечує рівномірну черговість та тривалість відключень електроенергії.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що після планового ремонту до енергосистеми підключено один із атомних блоків потужністю 1000 МВт.

Також анонсувалося, що буде проведено перевірку застосування обленерго графіків погодинних відключень світла та справедливого розподілу електроенергії в областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: