Польща проведе операцію за участю своїх військових на кордоні з Білоруссю

Читать на русском
Польща готується провести на кордоні масштабну операцію Безпечне Підляшшя. Вона розпочнеться 1 серпня.
фото Wojtek Jargiło /PAP

Польща планує провести масштабну навчальну операцію «Безпечне Підляшшя» на кордоні з Білоруссю. У ній братимуть участь 17 тисяч військових.

Про це повідомив міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Комиш, передає портал RMF24.

Два «шахеди» локаційно загубилися в повітряному просторі Білорусі – ЗСУПовітряні сили з вечора та за ніч знищили два шахеди, ще два локально втрачені у повітряному просторі Білорусі.

За його словами, операція «Безпечне Підляшшя» на кордоні з Білоруссю стартує 1 серпня. До неї залучать близько 17 тисяч солдатів. Керуватиме операцією 18-та механізована дивізія.

Глава Міноборони розповів, що для навчання солдатів на кордоні було відряджено поліцейських, у тому числі тих, хто брав участь у місії в Косово.

У Польщі також позитивно оцінили створення буферної зони на східному кордоні. За словами польських чиновників, кількість спроб незаконного перетину кордону скоротилася вдвічі.

Нагадаємо, 13 липня Олександр Лукашенко доручив відвести білоруські війська від України, бо нібито напруженість на кордоні вдалося ліквідувати. Раніше у ДПСУ пояснили, для чого Білорусь робить вкиди про напруженість на кордоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: