Генсек НАТО відповів, чи збиватиме Польща російські ракети над Україною

Читать на русском
Столтенберг заявив, що НАТО, як і раніше, не хоче безпосередньо втручатися у конфлікт України та росії. Тому про збивання ракет не йдеться.
ФОТО: ZUMA PRESS / SCANPIX

Політика НАТО щодо участі у війні України з росією залишається незмінною. Це стосується й питання збиття Польщею російських ракет над територією України.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю телемарафону 14 липня.

Підсумки ювілейного саміту НАТО для України: яку військову допомогу обіцяли союзникиУкраїні на саміті НАТО обіцяли надати системи ППО, у тому числі Patrior, винищувачі F-16 та інше. Докладніше – на інфографіці.

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи Польща могла збивати російські ракети над територією України, генсек повідомив, що цього не буде.

«Політика НАТО незмінна – ми не братимемо участі у цьому конфлікті, ми не станемо його частиною», – сказав Столтенберг.

При цьому він додав, що НАТО підтримуватиме Україну, нарощуватиме підтримку, зокрема за рахунок різних систем ППО.

«Звичайно, F-16 також важливі у цьому контексті. Ми надамо і більше наземних систем ППО та боєприпаси до тих, які є», – зазначив Столтенберг.

Нагадаємо, Україна та Польща 8 липня підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки. Відповідний пункт про можливе збиття ракет був прописаний в цій угоді. Там зазначалося, що сторони розглянуть можливість перехоплення ракет та дронів у повітряному просторі України, випущених у напрямку Польщі.

Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш майже відразу заявив, що Польща не збиватиме російські ракети в небі над Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: