Удар по Полтаві: Зеленський назвав час підльоту ракети

Читать на русском
Російський ракетний удар по Інституту зв'язку в Полтаві був прорахованим, ракета долетіла майже за 3 хвилини.
Колаж 24 каналу

Росія заздалегідь прорахувала ракетний удар по Інституту зв'язку у Полтаві, де загинуло понад 50 людей. Ракета з рф летіла близько трьох хвилин. Люди просто не встигли дійти у сховище.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News.

Ракетний удар по Полтаві: СБУ розглядає різні версії, зокрема коригуванняСБУ, розслідуючи обставини ракетного удару по інституту у Полтаві, розглядає різні версії. Правоохоронці також шукають тих, хто публікував фото та відео одразу після прильоту.

«Вони вдарили, то був ракетний удар, прорахований удар. Ракета летіла десь близько трьох хвилин. Тому люди не встигли спуститися у бомбосховища. І зараз вважається, що багато з них поранено або вбито було саме в момент їхнього спуску в бомбосховище», – сказав він.

За словами Зеленського, люди у Полтаві відреагували на ракетну загрозу досить швидко, але їм не вистачило часу, щоб спуститись до укриття.

Нагадаємо, вранці 3 вересня російські війська вдарили двома балістичними ракетами по Полтаві. Було влучання по території навчального закладу (частково зруйновано одну з будівель Інституту зв'язку) та сусідній лікарні.

За останніми даними ДСНС, відомо про 54 загиблих та 297 постраждалих. В ОВА повідомляли, що стан понад 60 постраждалих внаслідок російського ракетного удару медики оцінюють як важкий, понад 140 пацієнтів – як середній.

СБУ під час розслідування обставин ракетного удару по Інституту зв'язку в Полтаві розглядає різні версії, зокрема пов'язані з коригуванням удару.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: