Iран передав росії партію балістичних ракет – WSJ

Читать на русском
Нещодавно росія отримала нову партію балістичних ракет малої дальності з Iрану. Деталей щодо кількості та типів ракет поки немає.
Фото: getty images

Iран продовжує постачання балістичних ракет в росію. Стало відомо, що нещодавно армія рф отримала нову партію зброї.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Що відомо про балістичні ракети, які Іран може передати росіїХарактеристики іранських балістичних ракет Ababil та Fath-360, які може отримати росія – на інфографіці.

За даними офіційних осіб США та Європи, Іран відправив до росії нову партію балістичних ракет малої дальності. Це дасть Москві черговий потужний військовий інструмент для використання у війні проти України, і суперечить суворим застереженням Заходу не надавати таку зброю росії.

«Цей крок був зроблений у той час, коли росія посилила свої ракетні атаки на українські міста та інфраструктуру, в результаті чого за останні дні загинули десятки мирних жителів», – зазначають у виданні.

Додають, що США уже поінформували союзників про цей крок Ірану протягом останніх кількох днів. Деталей стосовно кількості та типів ракет, які отримала росія, видання не наводить.

Нагадаємо, нещодавно європейській розвідці стало відомо, що Іран готується передати росії сотні балістичних ракет Fath-360.

Також повідомлялося, що Іран розширив два ключові об'єкти для виготовлення балістичних ракет. ЗМІ припускали, що вони призначені для збільшення виробництва зброї, яка постачатиметься в росію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: