Іран проводить військові навчання біля кордону з Іраком – ЗМІ

Читать на русском
Іранські навчання розпочалися ще в п'ятницю поблизу прикордонних міст Касрешірін і Гіланегарб у західній провінції Керманшах.
Defense Express

Станом на неділю, 11 серпня, ракетний підрозділ Збройних сил Ірану проводить військові навчання поблизу кордону з Іраком, з метою «поліпшити боєготовність» своїх сил у цьому районі.

Про це повідомляє агенція Bloomberg.

Хто з лідерів та командирів ХАМАС був ліквідований після нападу на ІзраїльІзраїль після нападу бойовиків ХАМАС у жовтні систематично знищує лідерів угруповання. Більше – на інфографіці.

Згідно з даними ЗМІ, іранські навчання розпочалися ще в п'ятницю поблизу прикордонних міст Касрешірін і Гіланегарб у західній провінції Керманшах, і триватимуть до вівторка, 13 серпня.

Інформація про проведення військових навчань підтвердили після того, як місцеві жителі повідомили, що чули кілька вибухів.

Зазначається, що самі ж навчання відбуваються на тлі напруженості в стосунках із Ізраїлем через його війну в Газі та вбивство лідера ХАМАС у Тегерані.

Нагадаємо, Ісмаїл Ханія був убитий 31 липня. Згодом верховний лідер аятола Алі Хаменеї наказав Ірану завдати прямого удару по Ізраїлю як помста.

Джерела західної розвідки повідомили, що вони мають докази того, що Іран планує атакувати Ізраїль у день Тиша Бе-Ав – день аварії єврейського народу, а саме 12-13 серпня. А пізніше ЗМІ заявили, що Іран може відмовитись від запланованої атаки на Ізраїль.

Окрім цього, джерела в європейській розвідці повідомляють, що Іран незабаром поставить росії сотні балістичних ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: