Нардепка попередила про проблеми з виплатами військовим, якщо Рада не проголосує зміни до бюджету

Читать на русском
У Міноборони вже цього місяця можуть виникнути проблеми з виплатами для військових, якщо Рада не ухвалить зміни до держбюджету.
Фото: РБК-Україна

У міністерства оборони вже цього місяця можуть виникнути проблеми з виплатами для військових, якщо Рада не збереться і не ухвалить змін до держбюджету.

Про це заявила голова бюджетного комітету парламенту Роксолана Підласа в ефірі телемарафону.

Оборона та безпека: як змінювалася частка видатків у держбюджетіЯку частку у держбюджеті України займають видатки на оборону та громадську безпеку – на інфографіці.

За її словами, вже зараз представники Міноборони прямо заявляють, що незабаром вони не матимуть коштів, щоб виплачувати військовослужбовцям надбавки за виконання бойових завдань на першій лінії.

«Це правда. Міністерство оборони каже, що в них немає грошей, щоб до 20 вересня заплатити «бойові». Але ми проголосуємо за зміни до держбюджету до 20 вересня. Я не можу зараз назвати дату засідання Верховної ради, але приблизно 17-18 вересня ми очікуємо на це голосування», – сказала нардеп.

Вона також висловила впевненість, що і глава парламенту, і президент підпишуть запропонований законопроєкт максимально швидко, щоб військові вчасно отримали усі виплати.

Нагадаємо, 3 вересня парламент підтримав у першому читанні законопроєкт про збільшення оборонних видатків на 500 млрд гривень.

Раніше у Раді розповіли, як планують розподілити «оборонні» 500 млрд гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: