Трампу винесуть вирок по одній зі справ після виборів – AP

Читать на русском
Республіканцю Дональду Трампу планують винести вирок у справі про приховування грошей після президентських виборів.
Фото: golosameriki.com

Американський суддя Хуан М. Мерчан відклав винесення вироку колишньому президенту США Дональду Трампу на 26 листопада, якщо справа до цього часу не буде закрита за клопотанням адвокатів.

Про це пише Associated Press.

Верховний суд США дозволив Трампу балотуватися на президентських виборахВерховний суд США постановив, що колишній президент Дональд Трамп зможе висувати свою кандидатуру на виборах-2024 у всіх без винятку штатах.

Винесення вироку Дональду Трампу у справі про приховування грошей було відкладено до закінчення листопадових виборів.

Спочатку винесення вироку було призначено на 18 вересня, приблизно за сім тижнів до дня виборів. У п’ятничному рішенні суддя з Манхеттена Хуан М. Мерчан відклав винесення вироку Трампу до 26 листопада. Це станеться через три тижні після остаточного голосування на виборах президента США.

Мерчан пояснив, що він відкладає винесення вироку, «щоб уникнути будь-яких видимих ​​подій — якими б необґрунтованими вони не були — того, що на провадження вплинули або мають на меті вплинути наближення президентських виборів, на яких Відповідач є кандидатом».

Перший етап президентських виборів у США відбудеться 5 листопада.

Нагадаємо, у липні суд в американському штаті Флорида закрив справу проти колишнього президента США Дональда Трампа щодо незаконного зберігання секретних документів.

Наприкінці у травні суд присяжних Манхеттена визнав Трампа винним за всіма 34 пунктами іншої справи, пов'язаної з фальсифікацією бізнес-звітності в Нью-Йорку.

А у лютому суд у Нью-Йорку зобов'язав Дональда Трампа виплатити майже 455 мільйонів доларів США штрафу у справі про шахрайство з оцінкою вартості його майна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: