Прокуратура перевіряє можливий факт розстрілу бійців ЗСУ біля Покровська

Читать на русском
Донецька обласна прокуратура розслідує можливий розстріл трьох військових ЗСУ російськими окупантами.
скрін з відео

Офіс генерального прокурора розпочав розслідування за фактом можливого розстрілу окупантами трьох українських військовополонених у Покровському районі Донецької області.

Про це повідомила пресслужба ОГП у п'ятницю, 6 вересня.

За попередніми даними, опівдні 27 серпня росіяни здійснили атаку з використанням БПЛА на одну з позицій ЗСУ у Покровському районі. Від скинутого на укриття українських захисників запального боєприпасу виникла пожежа.

Окупанти обійшли палаючу позицію з трьох сторін і під час подальшого бойового зіткнення один із чотирьох військових ЗСУ отримав тяжке поранення. Його побратими, перебуваючи в оточенні та під щільним вогневим контролем ворога, були змушені здатися в полон.

Військовослужбовці вийшли з пошкодженого укриття і стали на коліна, тримаючи руки за головою. У цей час російські штурмовики відкрили по них вогонь на ураження. Щодо подальшої долі пораненого дані уточнюються.

Проводиться ряд слідчих дій та з'ясовуються всі обставини цієї справи.

«Наразі здійснюється розслідування за фактами можливої страти 73 наших військовополонених російськими військовими. Ми фіксуємо все більше таких випадків — коли агресор демонстративно нехтує нормами міжнародного гуманітарного права. Ретельно розслідуємо кожен факт. Не зупинимося, допоки кожен воєнний злочинець не понесе покарання», – заявив генеральний прокурор Андрій Костін.

Вбивство військовополонених є порушенням вимог Женевських конвенцій і кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Зазначимо, раніше телеканал CNN показав кадри розстрілу українських військовополонених російськими злочинцями. Перше відео було знято під Покровськом наприкінці серпня, друге – у травні в районі Роботиного.

МЗС України вже відреагувало та закликало світ відреагувати на вбивства українських військовополонених.

Нагадаємо, це далеко не перший випадок розстрілу росіянами українських бійців. Раніше ГУР ідентифікувало окупантів, які розстріляли українських військовополонених поблизу Роботиного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: