У Латвії знайшли уламки російського безпілотника

Читать на русском
У суботу,  7 вересня, у східній частині Латвії розбився російський безпілотник. Наразі в країні ведуть розслідування.
Adobe Stock

Вчора, 7 вересня, у східній частині Латвії розбився російський безпілотник. Наразі в країні ведуть розслідування.

Про це заявив президент Латвії Едгар Рінкевичс.

Повітряний простір яких країн під час обстрілів України порушували російські ракети та дрониРосійські ракети та дрони неодноразово порушували повітряний простір Румунії, Польщі, Молдови. Список інцидентів – на інфографіці.

За словами президента, у країні розпочали розслідування стосовно падіння російського безпілотника. При цьому він наголосив, що кількість подібних інцидентів на східному фланзі НАТО зростає.

Портал Delfi дізнався від Міноборони деталі інциденту. За їхніми даними, безпілотник залетів у повітряний простір країни з Білорусі. Збройні сили Латвії зафіксували заліт дрона на територію своєї країни, спостерігали за його рухом і визначили місце падіння. За попередньою інформацією, він не був націлений на якісь обʼєкти в Латвії і загалом не мав на меті залітати в країну.

Відомо, що до Міністерства закордонних справ Латвії викликали представника російського посольства.

Нагадаємо, у ніч на 8 вересня армія рф вчергове запустила «шахеди» в бік України. Декілька дронів порушили повітряний простір Румунії.

Міністерство оборони Румунії заявило, що безпілотник міг впасти на території країни, в безлюдній місцевості, в околицях міста Періправа.

У НАТО засудили порушення російським дроном повітряного простору країни-члена Альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: