ВАКС не повернув прокурору САП обвинувачення фігурантки справи Курченка

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні прохання захисника обвинуваченої про повернення справи представнику прокуратури.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд не повернув прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури справу за обвинуваченням колишньої першої заступниці директора державного підприємства «Газ України» Оксани Масс в участі у злочинній організації олігарха Сергія Курченка та завдання 2,2 млрд грн збитків.

Таке рішення 30 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відмовити у задоволенні клопотання захисника про повернення обвинувального акту прокурору. Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та окремому оскарженню не підлягає», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, експерша заступниця директора ДП «Газ України» Оксана Масс брала участь у злочинній організації олігарха Сергія Курченка. Як встановило слідство, Масс обіймала також посаду заступника голови аукціонного комітету з продажу газу і допомагала компаніям Курченка купляти скраплений газ за заниженою вартістю. Уподальшому фірми олігарха перепродавали цей газ комерційним підприємствам. Вказана схема завдала 2,2 млрд грн збитків ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укргазвидобування».

Нагадаємо, САП направила до суду справу про ексглаву банку Курченка. Раніше суд дозволив проведення заочного розслідування щодо Курченка.

У ході досудового розслідування отримано докази організації Курченком низки злочинів, зокрема заволодіння та подальшої легалізації майна і коштів низки державних підприємств (ПАТ «Укрнафта», ПАТ «Укргазвидобування», ПАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», ПАТ «Аграрний фонд»), Національного банку України та банківських установ (ПАТ «Реал Банк», ПАТ «Брокбізнесбанк», ПАТ АБ «Укргазбанк»), на загальну суму понад 15 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: