Адміністрація Байдена передала Конгресу секретну доповідь про свою стратегію щодо війни в Україні – Reuters

Читать на русском
Білий дім передав Конгресу секретну доповідь про свою стратегію щодо війни в Україні. Документ на вимогу Конгресу мали подати ще до червня.
Reuters

Адміністрація президента США Джо Байдена направила Конгресу секретну доповідь про свою стратегію щодо війни в Україні. Дедлайн для подання документа минув ще в червні.

Про це з посиланням на три джерела повідомляє Reuters.

Пентагон знайшов ще 2 млрд доларів на зброю для України через бухгалтерські помилкиУ США виявили помилки на 2 млрд доларів в оцінці боєприпасів, ракет та іншого обладнання, відправленого Україні. Тепер Україна може отримати додаткове озброєння.

Довгоочікуваний звіт надійшов до законодавців у понеділок, і вони ще не мали можливості його розглянути

У квітні після кількох місяців затримки Палата представників ухвалила законопроєкт про додаткові витрати, який включав фінансування у розмірі 61 млрд доларів для України. У рамках цього законопроєкту Конгрес доручив адміністрації Байдена подати докладну стратегію щодо України до початку червня.

Через кілька тижнів після того, як останній термін закінчився, а звіт так і не був поданий, деякі члени Конгресу заявили, що вони розчаровані і розглянуть можливість блокування подальшого фінансування.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що Білий дім веде термінові переговори з Конгресом, щоб використати військову допомогу Україні у розмірі 6 млрд доларів, перш ніж ця сума «згорить» 30 вересня.

Раніше президент Володимир Зеленський скаржився, що Україна досі очікує на передачу пакетів допомоги, за які голосував Конгрес США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: