США виділять 800 мільйонів доларів Україні: на що саме підуть кошти

Читать на русском
В Мінекономіки анонсували виділення пакета фінансової допомоги для відновлення енергетики України на 800 мільйонів доларів.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

Перша віце-премʼєр-міністерка економіки Юлія Свириденко анонсувала виділення пакета фінансової допомоги від США для відновлення енергетики України на 800 мільйонів доларів.

Про це керівниця відомства написала у соцмережі X (Twitter).

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Ми глибоко вдячні за підтримку у створенні систем пасивного захисту, а також пакет фінансування в розмірі 800 мільйонів доларів для енергетичного сектору. Під час цього візиту ми надали список критичного обладнання, необхідного для негайного ремонту, створений Кабінетом міністрів», - зазначила Свириденко.

Як зазначається, у Штатах Свириденко зустрілась із заступником міністра енергетики США Девідом Турком, основною темою їх розмови було відновлення енергетики.

Нагадаємо, що у серпні Україна отримала 3,9 млрд дол гранту від США через Світовий банк. Гроші підуть у тому числі на зарплати бюджетникам та соціальну допомогу.

Як відомо, США замовили ракети Javelin на 1,3 мільярда доларів, частину отримає Україна.

Також стало відомо, що США передадуть Україні $125 мільйонів військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: