Зеленський представив нового главу МЗС та озвучив завдання для нього

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський у вівторок, 10 вересня, представив нового міністра закордонних справ України Андрія Сибігу.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 10 вересня, презентував нового міністра закордонних справ України Андрія Сибігу.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Bye-bye, Кулеба: як довго затримувалися на посаді глави МЗС УкраїниДмитро Кулеба пропрацював на посаді міністра закордонних справ 1 646 днів. Як довго посаду обіймали його попередники – на інфографіці.

Під час церемонії Зеленський розповів, які завдання поставлені перед новим головою зовнішньополітичного відомства.

Так, МЗС під керівництвом Сибіги має посилити взаємодію як із країнами-сусідами України, так і з державами Латинської Америки, Африки та Азії.

Зеленський також зазначив, що важливим питанням є нагальні потреби фронту та забезпечення стійкості усієї держави.

«Наші партнери мають знати кожну нашу потребу й кожну можливість нашої з ними співпраці. Забезпечення фронту, спільне оборонне виробництво, відбудова в Україні, посилення санкцій проти Росії та використання російських активів заради українського захисту, підтримка наших спільнот за кордоном – це має бути напрямками постійної роботи кожного українського дипломата», – сказав він.

Крім того, новий міністр має зайнятися організацією другого Саміту миру.

«Всі мають розуміти, що мир для України та справедливе закінчення цієї війни є не просто історичною місією, але щоденною й дуже кропіткою роботою. Я впевнений, що Україна здатна виконати таку роботу – перемогти в цій війні та забезпечити мир», – додав Зеленський.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада оновила склад уряду. Першим було призначено нового міністра закордонних справ.

Новий глава відомства заявив, що найближчим часом міністерство буде переформатоване, а його координуюча роль посилюватиметься.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: